gyors kiszállítás
30.000,- Ft felett szállítási költség nélkül
14 napos visszaküldési jog
10.000 termék raktáron

gyakran ismételt kérdések

mutasd mind

Kérjük, ellenőrizze, hogy az értesítés nem került-e a spam mappába.
Előfordulhat, hogy a saját informatikai részlege a MEWA összes e-mailjét letiltotta. Ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a saját informatikai részlegével.

Ha mindkét lehetőséget ellenőrizte, akkor kérheti a jelszava visszaállítását, amiről új értesítést kap. Ehhez kattintson az „Elfelejtette jelszavát?” lehetőségre a bejelentkezési oldalon.

Az ügyfélazonosítóját a fióknév melletti felső részen, valamint az ügyfélportálon, a cégadatok alatt találja meg.

Ezen kívül az ügyfélazonosítóját a MEWA által Önnek címzett összes levélen és dokumentumon, többek között a szerződés-visszaigazoláson és a számlákon is megtalálja.

Előfordulhat, hogy az elszámolási rendszerben végzett módosítások késéssel jelennek meg az ügyfélportálon. Ha még nem látja a befizetését, kérjük, holnap keresse fel újból az ügyfélportált. 

Egy másik lehetőség, hogy az adott számlához még nyitott műveletek vannak az elszámolási rendszerben.

Telepített esetleg felugró ablakok blokkolására, illetve weboldalakról való letöltések megakadályozására szolgáló eszközöket?

Nem így van, de továbbra is problémákba ütközik? Vegye fel velünk a kapcsolatot..

Új ügyfelek esetén a számlákat az első számlakiállításnál tesszük fel az ügyfélportálra. Ön már MEWA-ügyfél? Kérjük, vegye figyelembe: itt csak az elmúlt 24 hónap számlái jelennek meg.

További lehetőségek:

A megfelelő ügyfélazonosítóval, illetve bejelentkezési adatokkal jelentkezett be? Kérjük, hogy azokkal az adatokkal jelentkezzen be, amelyekkel a jogosultságot kapta.

Ha további szállítási helyek vannak aktiválva az Ön fiókjában, a szállítási helyek közötti váltáshoz kattintson a felső navigációs sávban az ügyfélazonosítóra.

Nem sikerült megoldani a problémáját? Vegye fel velünk a kapcsolatot..